Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ»


Την Τετάρτη 9/1/08, στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ Ξάνθης-Άεκ, συνελήφθη μετά από ένα μικρό διαπληκτισμό με αστυνομικούς, ο οπαδός της Άεκ Νίκος Κουνταρδάς. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 10 μέρες με αναστολή, αλλά ο οπαδός τελικά προφυλακίστηκε εξ’ αιτίας της παλιότερης καταδικαστικής απόφασης της 24/12/07. Τότε είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή, επειδή στον αγώνα του κυπέλλου Ουέφα μεταξύ Άεκ-Βιγιαρεάλ στις 20/12 είχε συλληφθεί μέσα στο γήπεδο ΟΑΚΑ, στην προσπάθειά του να αναρτήσει πανό που έγραφε: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Α(Θ)ΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Το αποτέλεσμα της φυλάκισης του οπαδού της Άεκ είναι πλέον γεγονός και σχετίζεται αφενός με την παραδειγματική τιμωρία των οπαδών που αντιδρούν στο λεγόμενο μοντέρνο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στον αθλητικό τρομο-νόμο του Ορφανού κι αφετέρου, με την εκδικητική αντιμετώπιση της πολιτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας απέναντι στον συγκεκριμένο άτομο βάσει της εμπλοκής του στην υπόθεση Πολυζωγόπουλου. Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα, ο οπαδός της Άεκ, όπως αναφέρει σε επιστολή του στη εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τις φυλακές Κομοτηνής, πραγματοποιεί συστηματική αποχή συσσιτίου ως πράξη διαμαρτυρίας για την εκδικητική του κράτηση και προειδοποιεί πως θα ξεκινήσει απεργία πείνας αν δεν ακυρωθεί η εις βάρος του καταδικαστική απόφαση της 24/12 βάσει του νέου αθλητικού – φασιστικού νόμου (ιδιώνυμο) :

«Την ίδια στιγμή που νεοναζί αναρτούν σε αγώνες της Εθνικής ακροδεξιά σύμβολα και αγκυλωτούς σταυρούς κι ενώ όλοι είδαμε τον βουλευτή της Ν.Δ. να εισβάλλει στο κέντρο του γηπέδου τραμπουκίζοντας, η σε βάρος μου κατηγορία έχει το μανδύα της δήθεν "παράνομης" εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.
Απαιτώ την απαλλαγή μου από την συγκεκριμένη κατηγορία που ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, απαιτώ να ακυρωθεί η συγκεκριμένη καταδίκη μου, καθώς δεν νοείται εν έτει 2008 να οδηγείται κάποιος άνθρωπος στη φυλακή -και μάλιστα με ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή- μόνο και μόνο επειδή ανήρτησε πανό πολιτικού περιεχομένου σε εξέδρα γηπέδου.
Απαιτώ την άμεση απελευθέρωση των οπαδών που είναι φυλακισμένοι και διώκονται με τον απάνθρωπο αυτό νόμο, από όποια ομάδα και αν προέρχονται.
Απαιτώ να σπάσει επιτέλους η ένοχη σιωπή γύρω απ' αυτόν τον άθλιο αθλητικό νόμο Ορφανού κι όλοι μαζί να την κάνουμε εκκωφαντική κραυγή στ' αυτιά των ανευθυνοϋπεύθυνων που θα τους αναγκάσει να στείλουν το αίσχος αυτό, που αποκαλείται ιδιώνυμο, στα σκουπίδια.
Απαιτώ να τερματιστεί η δικαστική ομηρία μου από την υπόθεση Πολυζωγόπουλου (αποφυλακίστηκα 10 μέρες πριν λήξει το 18άμηνο προφυλάκισης, προκειμένου να μου επιβληθούν περιοριστικοί όροι) και να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από τις διωκτικές αρχές προς το πρόσωπό μου.
Τα χειρότερα έρχονται. Να οξύνουμε τις εχθροπραξίες με το σύστημα, μέχρι την καταστροφή του.
Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται μ' αυτό τον νόμο. Λευτεριά σ' όσους είναι στα κελιά.»

Είναι φανερό ότι η υπόθεση του οπαδού της Άεκ, κοντινή χρονικά και με την περίπτωση του οπαδού του Ηρακλή, έρχεται να πιστοποιήσει την άθλια αντιμετώπιση την οποία λαμβάνει σήμερα ο οπαδός. Περιθωριοποιημένος και χωρίς δυνατότητα επαρκούς υπεράσπισης των δικαιωμάτων του, αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σαν σκουπίδι, λες και είναι ο εχθρός όλης της ανθρωπότητας.

Το αθλητικό κι όχι μόνο, σύστημα (πολιτεία με τους υπουργούς και τους υπόλοιπους πολιτευόμενους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς, την αστυνομία – πρόεδροι και παράγοντες των συλλόγων – ΜΜΕ ), στην περίπτωση που δεν καταφέρνουν να κάνουν τον οπαδό υποχείριο τους, τον θέλουν απροστάτευτο θύμα, βορά στα συμφέροντά τους. Κι όλη αυτή η διαδικασία δαιμονοποίησης του οπαδού ενσαρκώνεται σήμερα στον αντιδραστικό νόμο του Ορφανού, όπου οι εξαγγελίες περί εξυγίανσης του αθλητισμού δεν έχουν άλλο στόχο παρά την όσο δυνατόν μεγαλύτερη μετατροπή αυτού σε τηλεοπτικά και επιχειρηματικά εκμεταλλεύσιμο εμπορικό προϊόν.

Όπότε το δίλημμα σήμερα για τον οπαδό που δεν θέλει να ‘ναι «τουμπεκί», τίθεται επιτακτικά:
Ή να αναπαράγει τετριμμένα κι ελεγχόμενα κολλήματα και να εκμηδενιστεί με μαθηματικά ακρίβεια στο προσεχές μέλλον ή να «ξεκολλήσει» και να αντιδράσει συντονισμένα με γνώμονα την οπαδική αλληλεγγύη!


–ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΠΑΔΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
–ΝΙΚΟ, ΕΣΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΕΞΩ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟΝΟΜΟ (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)


Πρωτοβουλία οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ ενάντια στην καταστολή
http://iraklis-antikatastolh.blogspot.com/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδιά γερά, πολύ σωστή πρωτοβουλία. Χρειάζεται γενικώς περισσότερη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια στους οπαδούς και με καλύτερες αφετηρίες και σκεπτικά, μπορούμε να παλέψουμε την αηδία που κατακλύζει τα γήπεδα.
Χίλια χρόνια Ηρακλής!

Ανώνυμος είπε...

Leuteria se OLOUS tous opadous

ARIS-ALCOHOOLIGANS-GATE 1
ARIS-SALONICA

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΕΙΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!
ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ PAPAFI ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

libertadaek.blogspot.com
leyteria se osous einai sta kelia...

Ανώνυμος είπε...

peite kana site opadiko opws to ultrasupport h san ayto
balte pragma sto site sas
parte k apo to diko mas
thnks

Ανώνυμος είπε...

η αλληλεγγη ειναι το οπλο μας...γηπεδα μπουρδελα κ σκατα στο ταφο του ζητα

Ανώνυμος είπε...

μια παλιά ανακοίνωση του δικτύου για τον Νίκο. Πολύ επίκαιρη βέβαια καθώς ο Νίκος είναι στην απομόνωση και έχει αρχίσει απεργία πείνας. Καλό είναι να ενημερωθεί το δίκτυο και για τους Ηρακλείδες κρατούμενους οπαδούς και τους Αρειανούς και φυσικά για όποιον άλλο είναι μέσα.

http://diktio.org/anakoinwseis2.php?id=635

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ



Η (ερήμην του) καταδίκη του Νίκου Κουνταρδά σε 15 μήνες φυλάκιση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου «για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα», επειδή σήκωσε πανό με σύνθημα «Όχι στον α(θ)λητικό νόμο- λευτεριά στους φυλακισμένους» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς και η πολύμηνη φυλάκιση δύο νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ επειδή συνελήφθησαν χωρίς εισιτήριο (!) και διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψή τους, αποτελούν ακραίες μορφές κρατικής καταστολής και αντινεολαιίστικου ρατσιστικού αυταρχισμού.

Η βία στα γήπεδα επ’ ουδενί μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδική νομοθεσία (που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά σε αυστηρότητα ακόμα και τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο) γιατί έχει κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό υπόβαθρο, απλώς θα μετατοπιστεί ακόμα περισσότερο σε χώρους εκτός γηπέδων (δρόμους, πλατείες κ.λπ.), όπως φανερώνουν αλλεπάλληλα αιματηρά περιστατικά μετά την εφαρμογή του νέου νόμου.

Επιπλέον, όπως αποδεικνύουν οι φυλακίσεις (επαναλαμβάνουμε, χωρίς δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης μέχρι το Εφετείο) του Κουνταρδά και των δύο οπαδών του ΠΑΟΚ, η ειδική νομοθεσία ανοίγει την όρεξη στις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές για ακραίες μορφές καταστολής, πλήρως ευθυγραμμισμένες με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» αλλά και τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών που ελέγχουν το ποδόσφαιρο –οι οποίοι χρειάζονται τις οργανωμένες ομάδες οπαδών, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους πρωταγωνιστούν στην «κάθαρση» των γηπέδων και βεβαίως στην πειθάρχηση των χιλιάδων νεαρών φιλάθλων.

Έτσι κι αλλιώς, ο νέος νόμος για τα γήπεδα και οι πρώτες εφαρμογές του σηματοδοτούν και στο πεδίο του αθλητισμού ο,τι αποκαλύπτεται και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής ζωής και δράσης: Την προσπάθεια της κυβέρνησης –και συνολικότερα της κρατικής εξουσίας- να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιθέσεις και τα εκρηκτικά δυναμικά που προκαλεί η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα (αλλά και η διάδοση των ανάξιων αξιών της επιβολής, του τσαμπουκά, του σεξισμού και του αγελαίου κοινοτισμού) αποκλειστικά με την καταστολή. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους χώρους της νεανικής παραβατικότητας («χούλιγκαν», τοξικοεξαρτημένοι, φυλακισμένοι, κ.λπ.) η κυβερνητική «μηδενική ανοχή» παίρνει διαστάσεις σταυροφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, η Ελλάδα (όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα) αποτελεί μια από τις χώρες εκτόπισης/σωφρονισμού «αντικοινωνικών» Γερμανών εφήβων…

Η κρατική αυθαιρεσία και καταστολή είναι απείρως αντικοινωνικότερη και επικίνδυνη από την όποια βία στα γήπεδα. Η επίκληση της τάξης και της ασφάλειας πάντοτε αποτέλεσε τον πλέον φανατικό εχθρό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.



ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ



ΑΘΗΝΑ 24/1/2008