Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

Αθωώθηκε ομόφωνα από το εφετειο ο Νίκος Κουνταρδάς που είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες για πρόκληση σε απείθεια, επειδή είχε αναρτήσει πανό σε αγωνιστικό χώρο με το σύνθημα: Πόλεμος στον αθλητικό νόμο.
Ο Κουνταρδάς έμεινε στη φυλακή 4,5 μήνες για την παραπάνω κατηγορία που τελικά κατέπεσε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 19.05.08
Αθώο έκρινε σήμερα το 3μελές Εφετείο Αθηνών τον αναρχικό Νίκο Κουνταρδά, ανατρέποντας την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδοκείου που τον είχε καταδικάσει σε 15 μήνες φυλακή για το … περιεχόμενο ενός πανώ που έγραφε «Πόλεμος ενάντια στο νέο α(θ)λητικό νόμο».
Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιώργος Γκουντούνας και Γιάννης Μπάρκας : «ο Νίκος Κουνταρδάς έμεινε τελείως αναίτια 5 μήνες φυλακή, όπως δέχθηκε σήμερα και το Εφετείο με την πανηγυρική αθώωσή του. Γιατί τόλμησε να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του στον τελείως αυταρχικό και αντισυνταγματικό νέο αθλητικό νόμο. Ένα νόμο που επιβάλει καθεστώς έκτακτης ανάγκης στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι φυλακές από ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν καν απασχολήσει τη δικαιοσύνη.» και ανακοίνωσαν ότι στρεφόμενοι κατά του Δημοσίου θα ζητήσουν αποζημίωση για κάθε μέρα της άδικης και ουσιαστικά παράνομης φυλάκισής του.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από κοινωνικούς χώρους και συλλογικότητες και είχε χαρακτηριστεί από νομικούς κύκλους ως «πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική αφού αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός να εκφράζει ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη του»

Ανώνυμος είπε...

paidia,

molis diabasa sto indymedia gia thn parembash sas sto metropolis. sas paradexomai. na ste kala.

enas aektshs apo germania

Ανώνυμος είπε...

http://taxiarhis.myminicity.com/

Ανώνυμος είπε...

Στα μουλωχτά και ερήμην των φιλάθλων επιχειρούν να περάσουν την πρόταση Βαρδινογιάννη!!

Αγαπητοί φίλοι,
Σίγουρα δεν πρόκειται για σχόλιο και επίσης σίγουρα είναι άσχετο με το κυρίως άρθρο, αλλά δεν γνωρίζαμε πως αλλιώς να σας αποστέλλαμε το επείγον αυτό ενημερωτικό δελτίο..

Σήμερα 5/6/2008, κατατίθεται στο ΔΣ της Superleague η "πρόταση Βαρδινογιάννη" για «πριμοδότηση ομάδων από άλλες ομάδες που έχουν βαθμολογικό συμφέρον».
Ουσιαστικά επιχειρούν να περάσουν αυτό το μέτρο στα μουλωχτά και ερήμην των φιλάθλων.

Έτσι επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι προβλέψεις για άμεση εφαρμογή της πρότασης αυτής από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Σύμφωνα με σημερινά ( 5/6/2008 ) δημοσιεύματα, ως 10ο θέμα στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της SuperLeague σήμερα ( Πέμπτη 5/6/2008 ), περιλαμβάνεται η «Έγκριση προτάσεων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για θεσμοθέτηση πριμοδότησης ομάδων από άλλη ομάδα ως κίνητρο απόδοσης των πρώτων.».

Εφόσον «εγκριθεί» η κατάπτυστη αυτή «πρόταση Τζίγγερ», θα πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της παραπέρα εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου.

Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να μην αποδεχτούν τετελεσμένα γεγονότα και να αντιδράσουν.
Καλούμε τις διοικήσεις των 13 μικρότερων ΠΑΕ να μην ενδώσουν για λίγα ψίχουλα (και αυτά αμφίβολα) και να την απορρίψουν με αποφασιστικότητα.

Παρουσίαση και ανάλυση της «πρότασης Βαρδινογιάννη» θα βρείτε εδώ: http://aristhessalonikis.wordpress.com/2008/05/24/paragatziger/
http://aristhessalonikis.wordpress.com/2008/05/28/analysiprotasisvardinogiani/

Πηγές:
http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=13381
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/198938.html

Θα μας τιμούσε τυχόν επιθυμία σας για περεταίρω συνεργασία..