Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ»


Την Τετάρτη 9/1/08, στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ Ξάνθης-Άεκ, συνελήφθη μετά από ένα μικρό διαπληκτισμό με αστυνομικούς, ο οπαδός της Άεκ Νίκος Κουνταρδάς. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 10 μέρες με αναστολή, αλλά ο οπαδός τελικά προφυλακίστηκε εξ’ αιτίας της παλιότερης καταδικαστικής απόφασης της 24/12/07. Τότε είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή, επειδή στον αγώνα του κυπέλλου Ουέφα μεταξύ Άεκ-Βιγιαρεάλ στις 20/12 είχε συλληφθεί μέσα στο γήπεδο ΟΑΚΑ, στην προσπάθειά του να αναρτήσει πανό που έγραφε: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Α(Θ)ΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Το αποτέλεσμα της φυλάκισης του οπαδού της Άεκ είναι πλέον γεγονός και σχετίζεται αφενός με την παραδειγματική τιμωρία των οπαδών που αντιδρούν στο λεγόμενο μοντέρνο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στον αθλητικό τρομο-νόμο του Ορφανού κι αφετέρου, με την εκδικητική αντιμετώπιση της πολιτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας απέναντι στον συγκεκριμένο άτομο βάσει της εμπλοκής του στην υπόθεση Πολυζωγόπουλου. Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα, ο οπαδός της Άεκ, όπως αναφέρει σε επιστολή του στη εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τις φυλακές Κομοτηνής, πραγματοποιεί συστηματική αποχή συσσιτίου ως πράξη διαμαρτυρίας για την εκδικητική του κράτηση και προειδοποιεί πως θα ξεκινήσει απεργία πείνας αν δεν ακυρωθεί η εις βάρος του καταδικαστική απόφαση της 24/12 βάσει του νέου αθλητικού – φασιστικού νόμου (ιδιώνυμο) :

«Την ίδια στιγμή που νεοναζί αναρτούν σε αγώνες της Εθνικής ακροδεξιά σύμβολα και αγκυλωτούς σταυρούς κι ενώ όλοι είδαμε τον βουλευτή της Ν.Δ. να εισβάλλει στο κέντρο του γηπέδου τραμπουκίζοντας, η σε βάρος μου κατηγορία έχει το μανδύα της δήθεν "παράνομης" εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.
Απαιτώ την απαλλαγή μου από την συγκεκριμένη κατηγορία που ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, απαιτώ να ακυρωθεί η συγκεκριμένη καταδίκη μου, καθώς δεν νοείται εν έτει 2008 να οδηγείται κάποιος άνθρωπος στη φυλακή -και μάλιστα με ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή- μόνο και μόνο επειδή ανήρτησε πανό πολιτικού περιεχομένου σε εξέδρα γηπέδου.
Απαιτώ την άμεση απελευθέρωση των οπαδών που είναι φυλακισμένοι και διώκονται με τον απάνθρωπο αυτό νόμο, από όποια ομάδα και αν προέρχονται.
Απαιτώ να σπάσει επιτέλους η ένοχη σιωπή γύρω απ' αυτόν τον άθλιο αθλητικό νόμο Ορφανού κι όλοι μαζί να την κάνουμε εκκωφαντική κραυγή στ' αυτιά των ανευθυνοϋπεύθυνων που θα τους αναγκάσει να στείλουν το αίσχος αυτό, που αποκαλείται ιδιώνυμο, στα σκουπίδια.
Απαιτώ να τερματιστεί η δικαστική ομηρία μου από την υπόθεση Πολυζωγόπουλου (αποφυλακίστηκα 10 μέρες πριν λήξει το 18άμηνο προφυλάκισης, προκειμένου να μου επιβληθούν περιοριστικοί όροι) και να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από τις διωκτικές αρχές προς το πρόσωπό μου.
Τα χειρότερα έρχονται. Να οξύνουμε τις εχθροπραξίες με το σύστημα, μέχρι την καταστροφή του.
Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται μ' αυτό τον νόμο. Λευτεριά σ' όσους είναι στα κελιά.»

Είναι φανερό ότι η υπόθεση του οπαδού της Άεκ, κοντινή χρονικά και με την περίπτωση του οπαδού του Ηρακλή, έρχεται να πιστοποιήσει την άθλια αντιμετώπιση την οποία λαμβάνει σήμερα ο οπαδός. Περιθωριοποιημένος και χωρίς δυνατότητα επαρκούς υπεράσπισης των δικαιωμάτων του, αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σαν σκουπίδι, λες και είναι ο εχθρός όλης της ανθρωπότητας.

Το αθλητικό κι όχι μόνο, σύστημα (πολιτεία με τους υπουργούς και τους υπόλοιπους πολιτευόμενους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς, την αστυνομία – πρόεδροι και παράγοντες των συλλόγων – ΜΜΕ ), στην περίπτωση που δεν καταφέρνουν να κάνουν τον οπαδό υποχείριο τους, τον θέλουν απροστάτευτο θύμα, βορά στα συμφέροντά τους. Κι όλη αυτή η διαδικασία δαιμονοποίησης του οπαδού ενσαρκώνεται σήμερα στον αντιδραστικό νόμο του Ορφανού, όπου οι εξαγγελίες περί εξυγίανσης του αθλητισμού δεν έχουν άλλο στόχο παρά την όσο δυνατόν μεγαλύτερη μετατροπή αυτού σε τηλεοπτικά και επιχειρηματικά εκμεταλλεύσιμο εμπορικό προϊόν.

Όπότε το δίλημμα σήμερα για τον οπαδό που δεν θέλει να ‘ναι «τουμπεκί», τίθεται επιτακτικά:
Ή να αναπαράγει τετριμμένα κι ελεγχόμενα κολλήματα και να εκμηδενιστεί με μαθηματικά ακρίβεια στο προσεχές μέλλον ή να «ξεκολλήσει» και να αντιδράσει συντονισμένα με γνώμονα την οπαδική αλληλεγγύη!


–ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΠΑΔΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
–ΝΙΚΟ, ΕΣΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΕΞΩ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟΝΟΜΟ (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)


Πρωτοβουλία οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ ενάντια στην καταστολή
http://iraklis-antikatastolh.blogspot.com/

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ



Η συγκεκριμένη αφίσα κυκλοφόρησε αμέσως μετά το θάνατο του οπαδού του Παναθηναϊκού στη Παιανία. Ήταν μια απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας που είχε δημιουργηθεί εκείνες τις μέρες απο μπάτσους και δημοσιογράφους και είχε σα στόχο κάθε "ενοχλητική" φωνή εντός των γηπέδων.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ


Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!


Ο λόγος που γράφεται το παρακάτω κείμενο είναι για να πληροφορήσει για ένα περιστατικό το όποιο είναι ένα από τα χιλιάδες που συμβαίνουν γύρω μας και είτε δε γίνονται γνωστά, είτε διαστρεβλώνονται σκόπιμα.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Όλα ξεκινούν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στο Καυταντζογλειο στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρακλής – Ολυμπιακός. Μια ένταση μεταξύ των ανδρών της σεκιούριτι και οπαδών του Ηρακλή εκδηλώνεται γύρω στο 60ο λεπτό. Επεμβαίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απωθούνται από το κόσμο. Κάποιοι χρησιμοποιούν εναντίον τους ένα πυροσβεστήρα. Το περιστατικό μετά από σύντομο χρονικό διάστημα τελειώνει με την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.
Η συνέχεια δίνεται 45 λεπτά περίπου μετά το τέλος του αγώνα σε ένα παρακείμενο δρόμο του σταδίου. Εκεί ασφαλίτες αρπάζουν πάνω από ένα μηχανάκι ένα οπαδό του Ηρακλή. Αφού τον περιποιούνται αρκετά με, φιλικές πάντα, μπουνιές και κλοτσιές τον οδηγούν σε ένα βανάκι της αστυνομίας και από κει στη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Εκεί τον ενημερώνουν ότι κατηγορείται για τη χρήση του πυροσβεστήρα και τη ρίψη του εναντίων του αστυνομικού. Παρά τη τρομοκρατία που του ασκείται (ομολόγησε να ελαφρύνεις τη θέση σου αλλιώς…) ο οπαδός του Ηρακλή αρνείται τις κατηγορίες. Η συνεχεία δίνεται την επομένη μέρα, Κυριακή, όπου ο εισαγγελέας τον παραπέμπει να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρο την Δευτέρα. Την ιδία μέρα η Π.Α.Ε. Ηρακλής αναγνωρίζοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, και είναι μεγάλο μιας και η ένταση που δημιουργήθηκε προκλήθηκε αποκλειστικά από τον υπεύθυνο ασφάλειας που η ίδια έχει ορίσει, με ανακοίνωση της τάσσεται στο πλευρό του οπαδού.
Τη δευτέρα παρουσία 150 περίπου οπαδών του Ηρακλή η δική αναβάλλεται και ορίζεται τη τετάρτη 9 Ιανουαρίου ενώ ως τότε ο οπαδός αφήνεται ελεύθερος. Τη Τετάρτη η δική γίνεται κανονικά παρουσία και πάλι πολλών οπαδών του Ηρακλή. Κατά τη διάρκεια της δίκης ακούγονται πρωτοφανή ψέματα από μεριάς των αστυνομικών και πρωτοφανή επιχειρήματα από πλευράς του εισαγγελέα.
Οι δυο αστυνομικοί οι όποιοι είναι οι μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας πέφτουν σε τρομερές αντιφάσεις περιγράφοντας το περιστατικό ενώ ο ένας δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να αναγνωρίσει το δράστη στο πρόσωπο του οπαδού μας. Σε εκείνο το σημείο η υπεράσπιση ζητεί άδεια να δείξει το υλικό από τις 54 κάμερες ασφαλείας τις οποίες διαθέτει το Καυταντζογλειο για να αποδείξει την αθωότητα του κατηγορουμένου οπαδού. Ο εισαγγελέας αρνείται με την αιτιολογία ότι οι κάμερες θα μπερδέψουν περισσότερο το δικαστήριο μιας και δε θα είναι καλή η λήψη και θα δείχνει πολλά άτομα μαυροντυμένα με κουκούλες χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε ποιος είναι ποιος. Σε αυτό το σημείο σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψης δε βρέθηκε καμιά κουκούλα στη κατοχή του οπαδού.
Ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης είναι και ο δημιουργός του επεισοδίου και υπεύθυνος ασφαλείας της Π.Α.Ε. Ηρακλής ο όποιος καταθέτει με βεβαιότητα ότι δεν ήταν ο συγκεκριμένος οπαδός αυτός που του πέταξε τον πυροσβεστήρα.
Το θέατρο του παράλογου κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα όπου ακούγονται επιχειρήματα όπως: «αν ο κατηγορούμενος ήθελε να αποφύγει κακοτοπιές δεν έπρεπε να πάει σε εκείνη τη κερκίδα», «η Π.Α.Ε. Ηρακλής μπορεί να λέει με την ανακοίνωση της, Κάνεις αθώος στη φυλακή, ποτέ όμως δεν είπε όλοι οι ένοχοι στη φυλακή, άρα η ανακοίνωση δε μου λέει τίποτε», «τα γήπεδα είναι η αφορμή για επεισόδια και για την εκδήλωση αντικοινωνικών συμπεριφορών και τίποτε παραπάνω», «ο κατηγορούμενος τυχαία δεν είναι ήδη στη φυλακή», «άνθρωποι σαν εσάς εδίωξαν κι έμενα από τα γήπεδα» και πολλά ακόμα ενώ κλείνοντας προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου.
Η απόφαση παίρνεται και λέει 26 μήνες φυλάκιση οι όποιοι κατά συγχώνευση γίνονται 17. Με το άκουσμα της απόφασης ξεσηκώνεται όλο το ακροατήριο και ο κόσμος ο όποιος βρίσκονταν από έξω, ακούγονται ύβρεις ενώ η λέξη ντροπή βγαίνει από τα χείλη όλων. Ο εισαγγελέας ζητά από τους αστυνομικούς να κάνουν συλλήψεις αυτών που φωνάζουν και βρίζουν και σημειώνονται μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κόσμου εντος της αίθουσας. Πάνω στην ένταση ο συνήγορος υπεράσπισης υπενθυμίζει το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου και σε εκείνο το σημείο προς έκπληξη όλων ακούγεται από τον πρόεδρο η λέξη αναστολή!
Έξω από τα δικαστήρια και ενώ τα πνεύματα είναι πολύ τεταμένα λόγω του μεγέθους της ποινής γίνεται αντιληπτός ο εισαγγελέας ο όποιος και προπηλακίζεται, γεγονός που προκαλεί και πάλι την επέμβαση της αστυνομίας. Την επομένη μέρα ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Β. Φλωριδης χαρακτηριζει την απόφαση αντιδικονομική και ασκεί έφεση εναντίων της ,η όποια εκκρεμεί.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1) Για ποιο λόγο μπήκαν στα γήπεδα οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες στοίχισαν τόσα λεφτά στον ελληνικό λαό αφού και πάλι μια μαρτυρία αστυνομικού σε στέλνει στη φυλακή;
2) Οι κάμερες θα χρησιμοποιούνται μόνο όταν μπορούν να αποτελέσουν λόγο καταδίκης κάποιου και όχι όταν θα μπορούν να χρησιμευόσουν σαν αθωωτικά στοιχειά;
3) Όσοι πηγαίνουν στις λεγόμενες «θύρες των φανατικών» είναι εν δυνάμει ταραξίες ή αντικοινωνικά άτομα και θα θεωρείται από τα δικαστήρια η παρουσία τους εκεί ως ενοχοποιητικό στοιχειό;
4) Ποτέ θα καταργηθεί ο νομός ορφανού του οποίου η αντισυνταγματικότητα προσβάλει ακόμα και αυτή την υποτιθέμενη δημοκρατία στην όποια ζούμε;

Δε θα μπούμε σε παραπέρα αναλύσεις και σχολιασμούς μιας και το συγκεκριμένο κείμενο έχει ως στόχο απλά να πληροφορήσει. Αφήνουμε τις κρίσεις και τα σχόλια στους αναγνώστες!

Πρωτοβουλία οπαδών
Ηρακλή
ενάντια στη καταστολή.